perjantai 19. helmikuuta 2016

Kellaritilojen täydellinen muutos

Huh Huh! Tämä oli lähtötilanne. 80-luvun kaamea tiensä päässä oleva kylpyhuone/saunatila räjäytettiin ja tehtiin tilalle nykyaikainen SPA upeine oleskelutiloineen. 
Kolmen kuukauden kuluttua remontin alkamisesta tila näytti tältä.
Koko kellaritila purettiin ja maa-aineet vaihdettiin. Salaojitukset tehtiin nykystandardien mukaiseksi. Seinät eristettiin ja purettiin sisäpuolelta vanhat kuorimuuraukset. Kaikki seinämateriaalit ja lattiat tehtiin hengittäviksi.
50-luvun talon lähes ikkunaton kellaritila haluttiin tehdä mahdollisimman tunnelmalliseksi valitsemalla kodikkaita materiaaleja ja pintoja, kunnioittaen talon vanhaa henkeä. Ripaus marokkolaisuutta ei tee kellarista liian eksoottista. Kun käytetään kohtuudella ylipäätään tiettyjä elementtejä ne tuovat juuri oikean ripaisun tunnelmaa. Yltiöpäinen tyylikyllästäminen vie tilalta usein sen oikean luonteen, eikä sisustaminen kestä aikaa samalla tavalla. Pieni himmaaminen siis kannattaa vaikka unelmien tyyli olisikin löytynyt.
Tässäkin kellarissa vahvojen pintojen rauhoittaminen yksinkertaisella designbetonilla (Designbetoni)  korostaa roisoisia pintoja, mutta rauhoittaa muuten vahvoja elementtejä.

Aidoista poltetuista tiilistä tehty seinä saatiin Home4you:n Brickburgers Willemstad tiilellä.
Lattiassa on marokkolaishenkinen laatta Uni Icon Tiny Kaakelikeskukselta. Upea vanhaa lankkua muistuttava klinkkeri joka kiertää saunan kauttaaltaan ulkoa, ja josta tehtiin tehosteet sekä kylpyammeeseen että suihkuseinään on Värisilmän Woodplace Caramel.
Unidrain Customed (Purus) viemärit tehtiin huomaattomaksi kaakeloimalla pitkät viemäriprofiilit. Unidrainin ansiosta voitiin käyttää siis isoa laattaa kylpyhuoneessa ja tunnelma saatiin levolliseksi ilman suuria määriä saumoja, joita siis oltaisiin saatu 10x10 kokoisia laattoja käyttämällä ja normaalien lattiakaivojen ollessa kyseessä.
Kaikki hanat ja suihkut ovat HansGrohen mallistosta.
Saunan puusepäntyöstä vastasi koko remontin urakoitsija Renovari Oy. Jiiriin sahatut lauteet ja niiden virtaviivainen mutta upean eleetön tunnelma ei jätä ketään kylmäksi. Lauteet on valmistettu lämpökäsitellystä haavasta. Isot lasiseinät ja saunan sisäikkunan toimitti SunSauna nopean toimituksen ja ideaalin lasiseinän kiinnitystekniikan vuoksi.

Valaistukseen haluttiin kiinnittää erityisesti huomiota. Erilaiset tunnelmat toimivat loistavasti. Päivänvaloa muistuttava yleisvalaistus antaa fiiliksen luonnollisen kirkkaasta valosta, ja monet tunnelmavalot tuovat hämyistä kynttilänvaloja ja tuikkuja muistuttavaa pistevaloa.
Myös moderni spa valaistus löytyy sellaista haluavalle sinisine valoineen ja moderneine tekniikoineen. Useat valaisimet toimivat liiketunnistimella, joten monitasoisessa kellaritilassa ei tarvise muistaa joka hetkessä sammutella valoja liikkuessaan käytäväpätkillä. Näppärää! Saunatiloissa voidaan tunnelmoida myös musiikkia kuunnellen. Sonos järjestelmällä. Valaistuksesta ja av-tekniikasta huolehti Nerokassähkö Oy.
YHTEISTYÖSSÄ:
Home4you
Designbetoni
HansGrohe
Renovari Oy
Värisilmä
Kaakelikeskus
Nerokassähkö Oy
Mosa Interiors 
Lauta Oy
Pohjanmaan Kaluste
Ido
Tulikivi 
Mirrorline 
Purus
SunSauna

Ihanan aurinkoista hiihtolomaviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Hei. Huikea muutos tilassa ja olette saaneet ihanan tunnelman kellarikerrokseen. Juuri tuollaisesta itsekin haaveilen tulevaa kylpyhuone- ja saunaremonttia suunnitellessa. Minua kiinnostaa tuo kaapisto/taso tuossa peilin alla. Luin pientalo ja piha lehdestä että joku kaappi olisi hankittu ikeasta, mutta oliko se juuri tuo,sillä en löydä ikean sivuilta sitä.

    VastaaPoista
  2. Huikean hieno kokonaisuus. Etenkin eri materiaalien yhdistäminen inspiroi. Mikä seinissä olevan mikrobetonin sävy/värikoodi on? Eri valaistuksissa ja kuvissa seinä näyttää aivan eri väriseltä, mutta on varmasti kaikkialla sama. Ja onko Dom Newstreet Fog -lattialaatta kokoa 60x60?

    VastaaPoista