keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Paratiisi meren rannalla

Saimme tilaisuuden päästä suunnittelemaan tätä ihanaa kesä-asuntoa länsirannikolla, meren rannalla, korkean kallion päällä. Meidät pyydettiin onneksemme mukaan jo hyvinkin suunnittelun alkuvaiheessa, joten pohjaratkaisuunkin pääsimme vaikuttamaan mm. lisäämällä kaksi ulko-ovea taloon. Talon on toistaiseksi tarkoitus toimia perheen lomanviettopaikkana, mutta se on suunniteltu niin, että sinne voi helposti muuttaa eläkepäivien koittaessa.

Ensimmäinen retkemme kohteeseen oli jo yli vuosi sitten kun tontilla vielä seisoi kaunis ja vanha huvila, joka oli kuitenkin päässyt korjauskelvottomaan kuntoon. Purkulupa talolle myönnettiin sillä ehdolla, että uusi talo tulee olla hyvin saman tyyppinen ja kokoinen. Vanhan talon tunnelmaa haluttiin myös säilyttää uuden rakennuksen sisustuksessa.



Käytävän massiivipuinen lipasto ja peili Jean Vernet, lyhdyt Herstal.


Keittiö tilattiin Nykykeittiöstä. Välitilan marmorimosaiikki ja lattian vinyylikorkki Värisilmästä. Verhot Pagunette.


Massiivinen ruokapöytä Hakola. Ruokapöydän tuolit Kruunukalusteesta. Matto VM-carpet. Valaisimet Sessak. Verhokankaat Pagunetten mallistoista.


Kynttilänjalat ja lyhty Mosa Interior.


Sohva ja nojatuoli Hakolasta. Sohvapöytä ja sivupöydät Jean Vernet. Matto Linie Design. Rahit Novapak.


Korkea kaappi Jean Vernet.




Muhkea höyhentäytteinen sohva Novapakilta. Seinävalaisin Sessakilta.


Hieno Cole&Sonin kaislatapetti portaikossa Värisilmästä. Portaat suunniteltiin myös paikalle sopiviksi ja askelmien alareunaan lisättiin valot.




Lasten makuuhuoneesta löytyy Nurmelan lipastot ja lapsille verhoilla suljettava makuusoppi. Matto VM carpet. Verhot Pagunetten kankaasta. Tapetti Borås tapeter Värisilmästä


Vierashuoneessa Nurmelan senkki Orient Occidendin kankaasta verhot, matto VM carpetilta ja valaisin Sessakilta.


Päämakuuhuoneessa Boråsin tapetti Värisilmästä. Yöpöydät Boknäs. Valaisimet Sessak ja matto VM carpet.



Työhuoneesta puuttui tässä kuvassa vielä Iskun työtuoli. Työpöytä Boknäs. Valaisin Sessak. Verhokangas Orient Occident.


Kodinhoitohuoneen kalusteet tulivat Nykykeittiöstä. Välitilan ja lattin laatat Värisilmästä. Tähän tilaan mm. lisättiin ovi ulos, kun sitä ei alkuperäisessä pohjapiirustuksessa ollut.



WC:ssä Mirror Line toteutti suunnitelmiemme mukaan liukuovikaapiston allaskalusteeksi. Näin saatiin pieni tila mahdollisimman hyvin hyötykäyttöön.


Yläkerran aulassa vuodesohva Novapakilta, Linie Designin matto, House Doctorin betonikantinen sohvapöytä, rahit Kodin1:stä, lyhdyt Herstalilta, tyynykankaat ja verhot Pagunetelta ja ihanat puiset sorsat Mosa Interiorilta.

Kuvaushetkellä ihan muutamia kalusteita jäi vielä puuttumaan, mutta pitkä projekti on nyt valmis ja parhaillaan kohteessa tehdään ulkomaalaustöitä.

Kyllä tässä miljöössä sielu lepää.

Tällä hetkellä meillä on työn alla jo aivan muunlaiset projektit, niistä lisää pian :)

Tiia

2 kommenttia:

  1. Todella raikas sisustus! Parasta on aina nähdä pikän projektin lopputulos. Teidän projekti näyttää kiinnostavalta. http://inspirationaldsign.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Pitkän projektin päättyessä iskee myös tietynlainen haikeus. Vaan lopputulokseen saa olla kyllä todella tyytyväinen :)

    VastaaPoista